Hoe scoor jij in de uitverkoopperiode?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties
Klik hier om de sweater beter te bekijken

Inmiddels is de uitverkoop in volle gang en hangen er nog voldoende “kersjes” voor jullie klaar. De uitverkoop periode is een periode waarin je nog wat leuke eyecatchers aan je garderobe toe kan voegen. Leuk voor de heb of omdat je iets speciaals nodig hebt voor een bepaalde gelegenheid. Om in deze periode van sale niet helemaal “gek” gemaakt te worden en je sneller miskopen zou kunnen doen, geven we je graag een aantal goede adviezen om miskopen te voorkomen en om je kledingkast te verduurzamen. De prijs mag dan wel aantrekkelijker zijn maar ga je de artikelen ook écht dragen? We verkopen graag kleding die duurzaam geproduceerd zijn, op een eerlijke en verantwoordelijke manier. Waarom zou jij als klant en als liefhebber van de prachtigste duurzame merkkleding je kledingkast dan niet ook verduurzamen? Daarom hebben we een stappenplan om jou te helpen en je misschien wel op enkele ideeën te brengen.

Stappenplan:

1) Basis: Weet wat je in je kast hebt hangen en zorg dat je een goede basis hebt waar je steeds naar terug kan pakken als je even niet weet wat je aan moet trekken. Onder basis verstaan we bijvoorbeeld neutrale spijkerbroeken zonder al te veel wassing en details, een neutrale pantalon, vesten en truitjes in uni kleurtjes, blouses in uni kleurtjes en t-shirts of blouses met een korte mouw in uni kleurtjes.

2) Lievelingsitem: Heb je een lievelings-kledingstuk wat (bijna) aan vervanging toe is? Grijp jij ‘s morgens steeds naar hetzelfde jasje, vestje, of die gave broek juist omdat het zo fijn overal bij past? Ga dan tijdig op zoek naar een nieuw én vervangend exemplaar. Verwacht alleen niet dat je exact hetzelfde “onvervangbare” kledingstuk weer vind. Zoek weer naar dat wouw effect en bedenk waar het nog meer bij past in je kledingkast. En wacht niet zo lang tot je zonder zit, want dat maakt het combineren uit je kledingkast lastiger. Het moet een aanvulling zijn!

3) Eyecatchers: Je kledingkast kan niet alleen uit basisstukken bestaan en daarom heb je ook wat eyecatchers nodig om je stijl net wat uitgesprokener te maken. De puntjes op de spreekwoordelijke I. Je kan investeren in een paar goede accessoires want met een gave ketting, tas, riem, een stoer horloge of met een pittig schoentje maak je iedere outfit af. Maar dit kunnen ook te gekke kledingstukken zijn met een bies, pailletten, emblemen of uitgewerkt in een apart stofje. Het hoeft niet altijd heel uitgesproken te zijn, een eyecatcher kan ook al door zijn eenvoud een wouw factor hebben. De bewerking van het materiaal, de kleur of de pasvorm zorgen dat jij je heerlijk voelt in een outfit.

4) Passen: Wees niet meteen te kritisch op een kledingstuk. Spreekt het printje of de kleur je aan? Zou je dit type kledingstuk goed kunnen gebruiken? Ga het passen! Laat je verrassen en kijk hoe het aan je lijf voelt, hoe valt de stof? Word je er blij van om dit te dragen? Past het bij jou? Of past het goed bij de gelegenheid waar je het voor zou gaan dragen? Maar ga nou niet gelijk met 30 stuks de paskamer in. Selecteer de kledingstukken waar je iets aan ziet wat je aanspreekt. Want je kan jezelf ook overladen waardoor het moeilijker word om een keuze te maken. Maak dus een goede selectie in pasvorm, kleur, stof, maat of style.

5) Miskoop: Miskopen heeft iedereen en die zal je nooit helemaal uit kunnen sluiten. Maar bedenk je eerst waarom je een bepaald kledingstuk hebt gekocht. Heb je het ergens voor nodig gehad? Is de outfit niet compleet omdat je geen match hebt met andere kledingstukken in jouw kast? Is de onderkleding die je bezit niet goed genoeg? Is de kleur net verkeerd? Is de stof niet wat je verwacht hebt? Is het kapot? Ga je “miskoop” eens kritisch bekijken! En probeer de outfit eens compleet te maken. Heb je het niet in de kast hangen, neem het mee naar de winkel en probeer het nog eens. Als het kapot is, maak het! Investeer in goede onderkleding! Probeer een oplossing te vinden zodat jij je “miskoop” wel gaat dragen. Wanneer je er nog steeds niet prettig in voelt, kijk dan of je er een goede vriendin, zus of buurvrouw er blij mee kan maken. Iedere keer wanneer je het je kast ziet liggen vind je deze aankoop zonde. En dat is het ook tenzij het een goede bestemming krijgt. En daarbij ruim jij je kast op zodat er in jouw kast alleen nog kleding te vinden zijn die jou blij maken! Zo verduurzaam jij je kast en je maakt anderen blij, waardoor het jou weer een fijn gevoel geeft. Ga eens lekker in je kast snuffelen en probeer je kast te verduurzamen, setjes compleet te maken. Lukt het je niet? Dan is het voor ons een uitdaging om jou hierbij te helpen.

Geef een reactie