WEET JIJ HOE EN WAAR JE KLEDING GEMAAKT WORDT?

Geen miskoop
Voorkom miskoop

Hoeveel kleding hangt er in jouw kast? Wist je dat bijna elke Nederlander ongeveer 70 tot 100 kledingstukken in zijn kast heeft hangen? En heb je weleens op de labels aan de binnenkant van je blouse, trui of vest gekeken? Tegenwoordig leven we in een snelle maatschappij. Mensen hebben weinig tijd en hebben vaak haast. Dit heeft tot gevolg dat er snel en zonder al te lang nadenken aankopen gedaan worden. Dit het liefst nog tegen een klein prijsje.  En dan kan het zomaar gebeuren, je hebt een “miskoop” gedaan! Je kent het vast wel! We hebben allemaal weleens iets gekocht omdat je vond dat je het “verdiende” of gewoon omdat je er tegenaan liep en die blouse of trui voor dat geld echt niet kon laten hangen. Eenmaal thuisgekomen en je jezelf nog eens met je nieuwe blouse of trui in de spiegel bekeken,  besefte je eigenlijk al dat dit niet de juiste aankoop was. En wat gebeurt er dan? Precies!!  Het kledingstuk verdwijnt in de kast, wordt niet gedragen en na een jaar gooi je het weg omdat je het toch niet draagt! Maar heb je je weleens afgevraagd hoe deze “miskoop” gemaakt is en in wat voor omstandigheden deze totaal verkeerde aankoop gemaakt is? Veel mensen zijn zich hier totaal niet van bewust! We hebben het nu even over de “miskoop” maar helaas is het echt zo dat veel mensen zich niet afvragen hoe en waar hun aankopen gemaakt worden. S

Slechte arbeidsomstandigheden

Veel kleding die in de Nederlandse winkels ligt, komt vaak uit het buitenland waar het onder slechte arbeidsomstandigheden wordt gemaakt. Lange werkdagen, onderbetaling, onveilige werkomgeving zijn hier een voorbeeld van. Gelukkig is er steeds minder kinderarbeid in de kledingindustrie. Maar soms komt het nog steeds voor, vooral in kleine ateliers en het gebeurt ook dat er in kledingfabrieken gefraudeerd wordt met de leeftijden van werknemers. Wie weet is dus ook jouw aankoop onder deze slechte omstandigheden gemaakt en dat wordt dus nu zo maar weggegooid! Gewoon omdat het een verkeerde impulsaankoop is!

Het Bonte Schaep staat voor duurzaamheid en goed advies!

Bij het Bonte Schaep willen we dit dus juist zien te voorkomen! Wij proberen met onze collectie er juist voor te zorgen dat mensen zich gaan hechten aan kledingstukken. Onze enthousiaste verkoopadviseuses zullen altijd naar je wensen luisteren, zich inleven en hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat jij met een aankoop naar buiten gaat waar je helemaal blij mee bent! Ook is het voor ons belangrijk dat de kleding in prima werkomstandigheden gemaakt wordt. Neem een kijkje op onze website en lees eens wat er bij de merken verteld wordt! Het merk Noman’sland bijvoorbeeld. Een prachtig Nederlands-Italiaans merk wat samenwerkt met kleine, lokale, Italiaanse familiebedrijfjes waar alles in overeenstemming gaat met de Europese richtlijnen op het gebied van arbeid, werkomgeving en consument. Of kijk eens bij INTI! Hun kleding wordt handgemaakt in het noorden van Ecuador en dit alles gaat gepaard met diep respect voor cultuur, natuur en mens. De kleding wordt gemaakt van duurzame, hoogwaardige materialen en de lokale mensen werken gewoon vanuit hun eigen huis. Dit is maar een kleine greep uit onze prachtige, eerlijke collectie!

Nieuwsgierig geworden?

Wij hopen dat je  nieuwsgierigheid gewekt is en dat je je laat verrassen door de kennis van onze verkoopsters! Vraag gerust waar jouw gekozen kledingstuk vandaan komt en of ze iets van het merk willen vertellen. Vaak zit achter ieder merk een prachtig verhaal! Combineer dit met goed advies en jij gaat blij de deur uit! Wij zorgen ervoor dat jij  vanaf nu je kleding in ieder geval niet ziet als iets wat zo weggegooid kan worden maar dat je gehecht raakt aan jouw lievelingsaankoop en het liever nooit meer kwijt wil! We zien je graag snel in één van onze Bonte Schaep winkels!

Geef een reactie