Het Bonte Schaep op inkoop!

Terwijl jij uitkijkt naar het voorjaar, dompelen wij ons bij Het Bonte Schaep onder in de winter!

Een gek idee he! Terwijl in onze winkels de voorjaarscollectie volop binnenkomt, richten wij ons alweer op de volgende winter. Wij lopen altijd een seizoen vooruit. Vreemd? Een beetje misschien maar het is altijd hartstikke leuk om te zien wat een nieuw seizoen aan trends brengt en om te kijken of de trends van deze winter ook de volgende winter halen. De eigenaars van Het Bonte Schaep, Harm Snijders en Lenneke van Laarhoven, zien het altijd weer als een uitdaging een zo goed mogelijke collectie samen te stellen voor de brede klantenkring van Het Bonte Schaep!

Heb jij je weleens afgevraagd hoe onze mooie collectie dameskleding tot stand komt?

Benieuwd hoe Harm en Lenneke het voor elkaar krijgen al die mooie kleding in onze 6 winkels te krijgen? Ieder seizoen zijn alle kleuren van onze ingekochte kleding perfect op elkaar afgestemd. De kleding die in onze Bonte Schaep winkels hangt zijn van een divers aantal prachtige merken zoals Cambio, Second Female, Summum, Mos Mosh, Bellerose, Knit-ted en nog vele andere duurzame, mooie fashionlabels. Al deze mooie merken, kunnen met elkaar gecombineerd worden. Ieder seizoen opnieuw klopt het kleurbeeld en kun je eindeloos combineren met onze kledingmerken. Hoe doen ze dat toch? Inspiratie krijgen ze door goed rond te kijken als ze bijvoorbeeld op reis zijn of als ze een stad bezoeken. Berlijn is bijvoorbeeld een enorme inspirerende stad op modegebied. Zo ook natuurlijk New York. Trends vind je daar op straat. Je ziet het modebeeld voor de komende seizoenen steeds duidelijker worden. Dat is prettig want als ze dan daarna de beurzen zoals de Modefabriek in Amsterdam of de Ciff  en Revolver in Kopenhagen bezoeken voor het komende seizoen, zien ze gelijk terug hoe de kledingmerken dit in hun collectie hebben vertaald. Welke trends hebben zij opgepikt en in welke trends geloven wij bij Het Bonte Schaep? Daarnaast is het belangrijk dat je bij het inkopen je doelgroep kent. Je moet weten wat jouw klant graag wil kopen en daarnaast moet het ook nog voldoen aan de mode van dit seizoen. Ook dat moeten ze breed inschatten want zoals je weet heeft Het Bonte Schaep 6 filialen namelijk in Drunen, Heusden, Zaltbommel, Oosterhout, Dongen en Prinsenbeek. Wat de klant in Zaltbommel graag wil kopen kan in Dongen wel eens helemaal anders zijn. Dit alles is de eerste stap in het inkoopproces. Gelukkig zien Harm en Lenneke inkopen altijd als een feestje. De afstemming van de merken en het samen zoeken naar wat ze nodig hebben voor hun Bonte Schaep winkels is iets waar ze enorm van genieten. Bij iedere inkoop maken ze foto’s zodat ze een goed beeld krijgen wat ze al ingekocht hebben en wat daaraan nog toegevoegd kan worden. Alle foto’s van hun inkopen worden gedeeld met de winkels zodat hun stylistes al vooraf een beeld krijgen van wat het volgend seizoen gaat komen en zich dus daarop al voor kunnen bereiden. Zo kan de klant in de winkel deze foto’s al bekijken en een indruk krijgen wat het volgende seizoen brengt. In de rest van deze blog laten we je een kijkje nemen wat er gebeurt als Harm en Lenneke op inkoop zijn!

Hieronder al een kleine impressie wat er ingekocht is van de merken Stella Nova, No man’sland en Six Ames voor de winter van dit jaar.  Mooie natuurtinten, transparante stoffen en prachtige prints komen voorbij. Vooral de broek met de rechte, wijde pijp en de flared pijp zet ook weer door in de winter van 2020.

Stella Nova
Stella Nova
Stella Nova
No Man's land
No Man's land
No Man's land
Six Ames
Six Ames
Six Ames

Als je deze mooie kleding ziet, krijg je toch nu al weer zin in de volgende winter!

Een kleine blik op een dag tijdens de Modefabriek in Amsterdam!

Zoals al eerder in dit blog gezegd, doen Harm en Lenneke ook nieuwe ideeën en inspiratie op door het bezoeken van beurzen. Op deze beurzen worden nieuwe merken gespot die van meerwaarde kunnen zijn voor de collectie van Het Bonte Schaep. De Modefabriek in Amsterdam wordt 2 x per jaar bezocht. De Modefabriek is de meest bekende modebeurs van Nederland en biedt, naast het presenteren van een divers aanbod van merken, ook een flinke dosis aan retail inspiratie. Als ondernemer moet je van veel markten thuis zijn. Het gaat erom de kunst te verstaan om het juiste aanbod op de vernieuwde vraag in te spelen en daar is de Modefabriek in Amsterdam een perfecte inspiratieplek voor. Naar deze beurs gaan er ook altijd verkoopadviseuses uit de winkels mee. Onze verkoopadviseuses hebben een goed beeld waar er behoefte aan is in de winkels en dat maakt dat er nog gerichter naar eventuele nieuwe kledingmerken gekeken kan worden. Op deze manier kopen Harm en Lenneke alleen nieuwe merken in die echt toegevoegde waarde hebben aan de al bestaande collectie.  We lopen even samen met je langs een aantal stands die wij op de Modefabriek bezocht hebben. Deze hoogwaardige kledingmerken zoals Second Female, Gustav, Pom en Summum ga je zeker weer tegenkomen in onze wintercollectie van 2020. Speciaal voor jou in deze blog alvast een voorproefje!de

Second Female
Gustav

Kijk hoe mooi het kleurenpallet weer is van deze 2 merken Second Female en Gustav! Ook hier weer prachtige natuurtinten, mooie prints en leuke details zoals de tas van imitatiebont!

Pom Amsterdam
Summum

De Pom collectie voor de winter 2020 is kleurrijk en weer met fantastisch leuke prints. Mooie jurken, blouses. Het thema voor het najaar is celebrate life en dat zie je terug komen in de gehele collectie.  De Pom collectie is samengesteld in samenwerking met de bekende actice Katja Schuurman. Leuk om te weten toch?

Ook van het kledingmerk Summum werden we weer enthousiast! Prachtige stoffen en materialen zoals je van Summum gewend bent. Ook dit merk ga je weer in onze winkels tegenkomen in de najaarscollectie!

Een bezoek aan de beurzen CIFF en Revolver in Kopenhagen!

CIF

Copenhagen International Fashion Fair is één van de grootste en langstlopende beurzen in Europa. In de afgelopen 5 jaar is CIFF een belangrijke, tweejaarlijkse bestemming voor de internationale modebranche geworden. CIFF heeft de reputatie dat het één  van Europa’s meest dynamische en innovatieve verkoopplatform is. 2 x per jaar zijn er op de Copenhagen International Fashion Fair bijna 2000 kledingmerken te zien op meer dan 60.000 vierkante meter expositieruimte. CIFF verzamelt verschillende merken met dezelfde visies uit verschillende gebieden.

Revolver

Revolver is een internationale modebeurs, die tot 2014 bekend stond als Vision. Deze beurs vindt 2 x per jaar plaats in Kopenhagen. Bij de Revolver vinden bezoekers spraakmakende, op design gerichte merken van Scandinavisch design maar ook kwaliteitskledingmerken uit andere landen en regio’s. Revolver is een platform voor zowel gevestigde als opkomende ontwerpers. Het biedt de nieuwste collecties van het komend seizoen en trekt daarmee kopers in de Noorse regio maar zeker ook vele internationaal, geïnteresseerde bedrijven. Revolver fungeert daarnaast ook zeker als informatie- en communicatieplatform en biedt unieke netwerkmogelijkheden.

Harm en Lenneke bezochten in januari 2020 deze 2 beurzen in Kopenhagen en hebben weer volop inspiratie opgedaan en dit bezoek heeft weer veel nieuwe ideeën gebracht voor de nieuwe wintercollectie van hun Bonte Schaep winkels. Graag laat ik jullie in deze blog meegenieten van een paar dagen inspireren op deze 2 modebeurzen in Copenhagen.

Lenneke CIF
Lenneke CIF

De dagen worden gevuld met het zoeken naar nieuwe items die een toevoeging  kunnen zijn op onze collecties. Verschillende merken bekijken en zoveel mogelijke nieuwe indrukken opdoen.

Lenneke
Lenneke

Is de pasvorm goed? Ook dat hoort bij het kiezen voor een eventueel nieuw kledingmerk! Alleen kledingmerken met een goede pasvorm komen bij Het Bonte Schaep in de winkels te hangen.

Kunstzinnige creaties
Kunstzinnige creaties

Kunstzinnige creaties komen voorbij! Naast kleding wordt er zo weer inspiratie opgedaan voor de aankleding van de winkels of worden er leuke ideeën opgedaan die weer gebruikt kunnen worden voor de etalages van de winkels.

Woden

Het Bonte Schaep heeft naast kleding ook nog een breed assortiment aan accessoires, tassen en schoenen. Dat is ook echt het doel wat Het Bonte Schaep weg wil zetten. We willen onze klanten van top tot teen kunnen kleden, helemaal compleet zodat ze met een blij gevoel de deur uitgaan en niet elders nog hoeven te gaan zoeken naar dat ene paar schoenen of die bijpassende tas. Vandaar dat natuurlijk ook deze stands op de beurs bezocht worden. Op deze foto zie je een bezoekje aan de stand van de Woden sneakers. Ook deze sneakers van Woden zijn in onze winkels te koop en staan bekend om de enorme, goede pasvorm en het heerlijke draagcomfort.

En ja hoor, dan hangt de nieuwe collectie in de winkels!

Ik hoop dat je na het lezen van mijn blog enig idee hebt gekregen wat er zoal komt kijken bij het inkopen van onze nieuwe collecties. Zo zie je maar, dat er een heel proces aan vooraf gaat voordat jij daadwerkelijk die mooie trui of blouse in de winkel kunt passen. En dan was dit nog maar alleen het inkoopproces. Na deze inkoop volgen nog vele andere stappen die gezet moeten worden voordat de kleding in de winkel hangt zoals de het inboeken van de orders, de uitlevering van de orders. Daarna moeten al die kledingstukken uitgepakt en geprijsd worden en verdeeld worden onder alle 6 de Bonte Schaep winkels. Zijn de spulletjes in de winkel afgeleverd, dan moeten ze daar nog op voorraad geboekt worden en gelabeld worden. En dan hangt de kleding uiteindelijk daadwerkelijk in de winkel en kun jij als klant de mooie stoffen voelen, de collecties bewonderen, aanpassen en vooral genieten. Daarnaast moeten ook al deze mooie spullen nog op onze Bonte Schaep webshop gezet worden, zodat ook onze webshopklanten deze mooie spullen kunnen bekijken en bestellen.

Kom genieten van de voorjaarsmode die nu in onze winkels hangt!

Dit was een kleine vooruitblik op de collectie voor de winter van 2020. Op dit moment komt er volop voorjaarsmode binnen in onze winkels. We hebben al vele mooie merken binnen zoals Summum, La Fée Maraboutée, Gustav, Levete Room, Nathalie Vleeschouwer. Iedere dag komt daar weer mooie kleding bij dus zeker weer de moeite waard om bij één van onze Bonte Schaep filialen binnen te lopen. Winter 2020 laat nog even op zich wachten maar zomer 2020 lacht je tegemoet als je nu bij ons binnenloopt! We hopen je snel te zien in jouw favoriete Bonte Schaep winkel!

Geef een reactie