Wat heb je nodig in je garderobe?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Regelmatig ontmoeten we klanten in onze winkels die écht met hun handen in het haar zitten. Ze hebben een kast vol kleding en toch NIETS om aan te trekken. Als je het er dan even met ze over hebt, vertellen ze vaak zelf al wat het “probleem” is. Ze voelen zich er niet lekker in! De kleding mist dus de uitstraling, pasvorm of het verkeerde materiaal is er gebruikt waardoor ze zich er niet lekker in voelen. Hierdoor grijpen de meesten steeds terug naar hetzelfde kledingstuk of dezelfde combinaties. Zonde! Want de juiste outfit moet jou laten stralen, je voelt je er lekker in, en het belangrijkste… dit ben jij!!! Is dit ook een bekend gevoel voor jou? Haal die handen uit je haren en lees vooral verder!!

Als eerste ga je lekker inspiratie op doen en maak je een soort van moodboard van de stijl die jou helemaal aanspreekt en waar jij je lekker in gaat voelen. Dit is de stijl die het meeste bij JOU past! Een tip is om dit op Pinterest te doen. Daar staan enorm veel leuke inspiratie ideeën op. Je maakt daar een moodboard waar je steeds als het nodig is een stijlcheck kan doen, dit is een fijne houvast. Maar je mag natuurlijk ook in een tijdschrift bladeren en op deze manier een moodboard maken. Heb je je moodboard klaar dan duik je jouw kast in en maak je 3 stapeltjes van de kleding.
1: Je favorieten en eventueel je werkkleding
2: Kleding waar je de juiste combinatie niet mee kan maken
3: Kleding die te klein/groot is, kapot, verwassen, of een echte miskoop is

Nu je kast leeg is ga je elk kledingstuk van stapel 1 in je kast terughangen. Bedank steeds bij elk item: waarom draag ik dit? Word ik hier blij van? klopt de uitstraling met je moodboard? Past het bij je? Wanneer draag je het? etc. etc. Wees kritisch want je wilt immers van het ik heb niets om aan te trekken gevoel af! Dus voldoet het kledingstuk aan jouw eigen ik? Alleen dan mag het je kast in! Zonde? Ja misschien wel, maar het is natuurlijk veel belangrijker dat je blij bent met wat je uitstraalt. Dus past je favoriete kledingstuk toch niet bij je gewenste uitstraling? Dan lag je het bij stapeltje 3. We gaan namelijk alleen voor het beste!!

Is je favorieten stapeltje terug in je kast dan begin je aan stapeltje 2 en dat is de kleding waar je de juiste combinatie niet mee kan maken. Nu alle ruis van stapel 3 uit je kast is heb je misschien wat meer overzicht en lukt het je wel om een nieuwe top combinatie te maken. Kijk eens naar de pasvorm, de kleur, print, wanneer wil je het dragen? Pak elk kledingstuk op deze manier vast en blader door je favorieten kledingstukken in je kast. Op dit punt van het stappenplan kom je te weten wat je mist in je garderobe! Want kan je de juiste combinatie niet maken, maar vind je bepaalde kledingstukken zo gaaf… alléén mist het de juiste broek, rok, top, blouse of vest?! Dan ga je hier voor shoppen! Neem de kleding vooral mee naar de winkel zodat je direct resultaat ziet en kan voelen of het klopt! Bekijk jezelf kritisch, word je blij? Dan is het een voltreffer!! Kom je er niet uit, en heb je advies nodig? Laat het ons weten, we helpen je graag om je outfit te laten slagen.

En dan heb je nog maar 1 stapel(tje) over en dat is het stapeltje waar je niet blij van wordt als je het aantrekt. Er zijn verschillende manieren om het op te ruimen. Waar ik zelf het beste gevoel van krijg is het weg te geven aan bijvoorbeeld een vriendin die een bepaald item super zou staan, een goed doel, iemand die het hard kan gebruiken, etc. etc.

En het allerbeste gevoel? Dat krijg je als je ‘s ochtends voor je kast staat, je gemakkelijk een keuze kan maken én dat mensen je zien stalen!! Gefeliciteerd het is je gelukt 🙂

Geef een reactie